PADA GRAD U OBLIKU KORONA VIRUSA, a građani u panici: Stručnjaci su sada OBJASNILI OVAJ FENOMEN (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 22:46

PADA GRAD U OBLIKU KORONA VIRUSA, a građani u panici: Stručnjaci su sada OBJASNILI OVAJ FENOMEN (FOTO)

I dok se ljubitelji teorija zavere pitaju da li je grad u obliku korona virusa šifrovana poruka prirode ili puka slučajnost, meteorolozi imaju objašnjenje

Vremenske nepogode koje se poslednjih dana javljaju širom planete izazivaju poplave, na desetine hiljada ljudi evakuisano je iz svojih domova, a na društvenim mrežama sve je više onih koji dele fotografije grada koji pada sa neba i koji izgledom podseća na virus Kovid-19 pod mikroskopom.

Ovakve slike stižu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Meksika:

Weird looking hailstones (ice balls from the sky) have fallen. They have a resemblance to the Nobel Coronavirus. pic.twitter.com/Did0umQrR9

— anubhawpratapsingh@gmail.com (@anubhawprataps5) May 20, 2020

... ali i iz okruga Kiber, na prelasku iz Pakistana u Avganistan:

When it hails, it looks like small balls or spheres of ice. Today in district Khyber, it was hailing and surprisingly one thing that got the attention of us is like that of corona virus shape hail..😷#StopTheSpreadOfCorona#COVID19Pakistan #CoronavirusLockdown #COVID2019 pic.twitter.com/exmXFNPEkp

— ∀fridi Bhayi (@s_shah95) March 25, 2020

: grad izgleda sasvim normalno, a oblik lopte sa šiljcima stvara se prilikom sudaranja ledenih lopti tokom snažnih oluja.

- Unutar oluje grad dobija sferični oblik i akumulira slojeve leda na vrhu. Tokom snažnih oluja, kada grad postane prilično krupan, većina njih se spoji i udaraju jedni u druge, što utiče na stvaranje šiljaka od leda - istakao je Vinas.

What a hailstone last night in Qingdao!!!💀 pic.twitter.com/XU28WeXIwP

— Arlene Lee (@ArleneL83330489) May 18, 2020

Meteorolog i konsultat pri Svetskoj meteorološkoj organizaciji Hoze Migel Vinas rekao je da je grad izgledao normalno.

- Stoga, ono što padne na zemlju su spljošteni ledeni diskovi koji su nastali od snažnih udaraca i spajanjem sa gradom različitih veličina, što utiče da imaju oblik zvezda - dodao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.