Ovako izgleda čačanski sajam: Plava hala spremna da primi obolele od korona virusa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda čačanski sajam: Plava hala spremna da primi obolele od korona virusa (FOTO)

U planu je postavljanje ukupno 200 ležajeva.

U sportskoj hali u Atenici u toku je postavljanje kreveta i drugog inventara gde će biti smeštene osobe kod kojih bude potvrđeno prisustvo korona virusa, a imaju blage simptome.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, tokom današnjeg obilaska hale, rekao je da je u planu postavljanje ukupno 200 ležajeva, kao i da će za par dana taj prostor biti u funkciji.

- Ušli smo u četvrtu nedelju borbe protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa na teritoriji grada Čačka, a Gradski štab za vanredne situacije ispoštovao je sve smernice Radnog tima koji čine eminentni stručnjaci, infektolozi, epidemiolozi i svi ostali lekar - izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, hala u Atenici je drugi objekat koji je predviđen za ove namene.

- Imamo 550 potencijalno osposobljenih ležajeva na dve lokacije. Želimo da rasteretimo Opštu bolnicu Čačak za one najteže pacijente, a oni sa blažim simptomima koji budu pozitivni na COVID-19 biće smešteni na ove dve lokacije - naveo je Todorović.

Todorović je istakao i da su u planu još dve lokacije u koje će biti smeštane osobe sa blažim simptomima na korona virus.

Gradski štab za vanredne situacije i Radni tim koji je pre 22 dana formirao gradonačelnik, ubuduće će sve izveštaje upućivati republičkom Kriznom štabu na čijem čelu je premijerka Ana Brnabić.

- Oni će davati sve informacije vezane za epidemiju korona virusa, a Gradski štab, gradonačelnik i Gradsko veće saopštavaće sve ono što se tiče komunalnih delatnosti i zaključaka Štaba za vanredne situacije na lokalnu - zaključio je Todorović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.