Ovaj lek bi mogao biti nada obolelima od korone, već pokazao dobre rezultate, ali ima jedan problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj lek bi mogao biti nada obolelima od korone, već pokazao dobre rezultate, ali ima jedan problem

Ako lekari odluče da testiraju lek, to bi mogao postati jedan od različitih postojećih lekova koji se pominju kao moguća terapija za osobe sa korona virusom.

Lek koji se koristi za lečenje hepatitisa C bezbedno je koristiti kod pacijenata sa korona virusom i može im pomoći da se oporave, pokazala je studija.

Lek Danoprevir, koji se prodaje kao Ganovo, primilo je 11 osoba sa umerenom infekcijom COVID-19, u kombinaciji sa HIV lekom Ritonavirom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Naučnici su otkrili da je to sigurno i da nije izazvalo ozbiljne neželjene efekte, povećavajući njegove izglede kao "obećavajuću terapijsku mogućnost", rekli su.

Coronavirus hope after hepatitis C drug helps 11 patients recover https://t.co/NmbAXAyM5h

— Daily Mail Online (@MailOnline) March 26, 2020

Stručnjaci su ipak upozorili da neće previše čitati u malim ispitivanjima u vreme kada istraživači očajavaju da naprave iskorak - jedan je ovo istraživanje nazvao "nepouzdanim".

Drugi uključuju lekove koji suzbijaju HIV, lečenje lupusa ili reumatoidnog artritisa i lekove koji su razvijeni za borbu protiv ebole.

Ali ljudi koji se oslanjaju na takve lekove da bi im održali zdravlje u normalnom životu strahuju da će njihovo povezivanje sa korona virusom dovesti do nestašice, kao što se to dogodilo u SAD.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.