Otkriveno kako se može sprečiti širenje korone u avionu: Skupa investicija ili nemogući plan?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 18:20

Otkriveno kako se može sprečiti širenje korone u avionu: Skupa investicija ili nemogući plan?

Ako srednja sedišta u avionima ostanu prazna na taj način prepolovljena je opasnost da se putnici zaraze korona virusom, pokazala je studija.

Profesor Arnold Barnet statističar sa Tehnološkog fakulteta u Masačusetsu procenio je rizik od prenosa virusa u Airbusu i Boingu, dva najčešće korišćena aviona.

Otkrio je da je verovatnoća zaraze putnika koji sede pored prozora jedan na 7.000 slučajeva, a još manje su šanse ukoliko srednja sedišta u avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostanu prazna, a neke avio-kompanije su već usvojile ovu praksu kao odgovor na pandemiju.

Ipak, on je svestan da je odustajanje od jedne trećine sedišta previsoka cena koja treba da bude plaćena kao dodatna mera predostrožnosti. Prof. Brnet je dodao da će šansa za širenje virusa pasti na nulu ako postoji tanak sloj pleksiglasa između sedišta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.