Izvor: Radio 021, 17.Mar.2020, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazuju se svi turistički aranžmani za inostranstvo do 15. maja

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić izjavio je da je to udruženje odlučilo da do 15. maja otkaže sve turističke aranžmane za inostranstvo, zbog vanredne situacije u zemlji, ali i otežanih uslova putovanja u čitavom svetu, izazvanih epidemijom korona virusa.

"Radi se o oko 100.000 aranžmana, koje su građani Srbije uplatili za putovanja uglavnom na sever Italije i u gradove Evrope, ali i u zemlje poput Maroka i nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugih dalekih destinacija", kazao je Seničić.

On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije.

"Predlog je da građani za uplaćeni iznos dobiju neki drugi aranžman ili da isti aranžman realizuju u nekom drugom terminu", kazao je Seničić, navodeći da novac nije moguće vratiti, jer su njime unapred plaćeni i prevoz i smeštaj.

Prema njegovim rečima, turističke agencije zbog čitave situacije sa epidemijom imaju probleme sa likvidnošću. Kako je naveo, zbog toga je o svemu obavešteno i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Seničić je kazao i da u asocijaciji JUTA od resornog ministarstva očekuje dodatne razgovore, kako bi se našlo rešenje za pomoć turističkim agencijama.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.