Oštar pad indeksa na Vol stritu usled zabrinutosti zbog inflacije

Izvor: Beta, 12.Maj.2021, 23:42

Oštar pad indeksa na Vol stritu usled zabrinutosti zbog inflacije

Vrednost akcija na Njujorškoj berzi ponovo je opala pošto je neočekivan skok inflacije prošlog meseca povećao zabrinutost investitora da bi ekonomija mogla da se "pregreje" naglo izlazeći iz recesije izazvane pandemijom korona virusa.Tehnološki giganti koji su prošle godine dobijali na vrednosti zbog masovnog prelaska na onlajn aktivnosti, danas su zabaležili oštar pad vrednosti deonica.Vodeći berzanski indeksi na putu su da zabeleže najveće gubitke na nedeljnom nivou od oktobra.Indeks Standard end Pur opao je danas za 2,1 odsto, čime je njegov ovonedeljni pad zasad povećan na četiri odsto. Dau Džons je završio dan u minusu 1,99 odsto, a Nasdak 2,62 odsto.Prinosi na obveznice su skočili pošto je vlada objavila da su maloprodajne cene u aprilu, u poredjenju s istim mesecom lane, imale najveću stopu rasta od 2008. godine.Investitori brinu da bi inflacija mogla da se vrati posle više godina bez nje.Analitičari navode da tržište ne bi trebalo da bude previše iznenadjeno rastom inflacije i očekuju da će ona biti privremena.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštar pad indeksa na Vol stritu usled zabrinutosti zbog inflacije

Izvor: Danas, 12.Maj.2021

Vrednost akcija na Njujorškoj berzi ponovo je opala pošto je neočekivan skok inflacije prošlog meseca povećao zabrinutost investitora da bi ekonomija mogla da se "pregreje" naglo izlazeći iz recesije izazvane pandemijom korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.