Optimizmom protiv korone – medicinsko osoblje širom sveta pleše

Izvor: 011vodič.com, 13.Apr.2020, 14:07

Optimizmom protiv korone – medicinsko osoblje širom sveta pleše

Medicinsko osoblje i zdravstevni sistem stavljeni su na nikad veći test poslednjih meseci.
Foto: Instagram/printscreen
Raditi na prvim linijama borbe protiv korona virusa, ali i proživljavati ličnu borbu protiv straha i neizvenosti sigurno uzima danak u svakodnevici medicinskih tehničara i doktora.
Ne samo da se plaše za svoje pacijente, već se boje i za svoje porodice, i nadaju se svakog dana da neće doneti >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << zarazu sa radnog mesta u svoje domove.
Međutim, lekari se trude da ostaju optimistični i nađu načine da se opuste u stresnim situacijama.
Medicinski radnici širom sveta učestvuju u plesnim izazovima na društvenim medijima, koji im pomažu da razmenjuju osmehe i da se opuste tokom zahtevne pandemije korona virusa.
“Nikad se nisam osećala povezano sa zdravstvenim radnicima; svi se osećamo kao da smo svi veliki tim širom sveta”, objasnila je jedna od učesnica ovog plesnog izazova.
U Filadelfiji, tim medicinskih tehničara iz Univerzitetske bolnice Tomas Džeferson đuskao je uz pesmu “Level Up”.
Medicinski tehničar Džefri Salvatore kaže da oni često puštaju tu pesmu da bi bili motivisani na svom radnom mestu. Tim je počeo da pleše kako bi se zagrejao tokom testiranja na otvorenom.
“To nam donosi radost”, kaže on za CNN.
“Podiže nam raspoloženje dok vršimo testiranja napolju po hladnoći i kiši. To je mehanizam koji koristimo”, dodao je Salvatore.
Ali ne brinite, iako se možda čini da ovi lekari mnogo vežbaju svoje plesne pokrete, ipak naglašavaju da njihovo vreme prvenstveno odlazi na pacijente.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Korona virus je ZAVIO U CRNO staračke domove u Španiji, SAD i Italiji, a sada najstarijima PRETI I U SRBIJI

Izvor: Blic, 14.Apr.2020, 06:11

Starački domovi širom Evrope i sveta bore se svim sredstvima, uz manjak radne snage i opreme, protiv korona virusa, ali pandemija je odavno ušla u ove ustanove i najugroženiji plaćaju svoj danak. Srbija je dugo odolevala, uz neke manje slučajeve, sve do danas.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.