AKTUELNO: U Srbiji 119 novozaraženih, preminulo sedam osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 08:08

AKTUELNO: U Srbiji 119 novozaraženih, preminulo sedam osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 119 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 7. 867 testiranih uzoraka, a preminulo sedam osoba. Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, na respriatoru su 22 pacijenta.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana u ponedeljak, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Mediji prenose da se očekuje da članovi Kriznog štaba dodatno popuste mere i dozvole održavaje matura, svadbi i drugih proslava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i okupljanja, uz određene epidemiološke mere.

14.18 - Vesić: Ostvaren cilj, u Beogradu revakcinisano više od 650.000 ljudi

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom revakcinisano 651.335 ljudi što je 46,8 odsto, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je ukazao da je time ostvaren cilj da se do 10. juna potpuno vakciniše više od 650.000 ljudi, dodajući da je u Beogradu od početka imunizacije ukupno potrošeno 1.374.200 doza vakcina.

13.01 - U domovima i ustanovama socijalne zaštite 11 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, na današnji dan kovid-19 potvrđen je kod petoro korisnika i sedmoro zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

11.32 - U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji bez novozaraženih i preminulih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata nije zabeležen ni jedan novi slučaj koronavirusa, a od poslednjeg preseka nije bilo ni preminulih, saopšteno je iz Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.

09.10 - Zelić o proceduri za početak vakcinacije dece

Pavle Zelić iza Agencije za lekove i medicinska sredstva izjavio je da, pošto je Agencija odobrila "Fajzerovu" vakcinu za decu od 12 do 15 godina, slede koraci koji se odnose na stručne komisije, odgovarajuća tela i institucije, pre svega na Institut "Batut", koji moraju da urede sve oko primene vakcine i da definišu sve parametre.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.