„Oksfordska vakcina“ stopirana zbog neobjašnjive bolesti

Izvor: Danas, 10.Sep.2020, 16:01

„Oksfordska vakcina“ stopirana zbog neobjašnjive bolesti

Ispitivanje takozvane oksfordske vakcine, koja važi za jednog od naizglednijih kandidata za zaštitu od korona virusa, privremeno je obustavljeno pošto se kod jednog od učesnika studije koji je primio vakcinu pojavila "potencijalno neobjašnjiva bolest", saopštila je kompanija Astrazeneka, koja je partner u pravljenju ove vakcine.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

NEŽELJENO DEJSTVO ILI SLUČAJNOST? Šta znači bolest učesnika studije oksfordske vakcine zbog koje je ona OBUSTAVLJENA

Izvor: Blic, 10.Sep.2020

Vakcina britanskog farmaceutskog koncerna Astra Zeneka, razvijena na Univerzitetu Oksford, vodila je među konkurentima u trci za registraciju sredstva protiv korona virusa, ali se jedan ispitanik teško razboleo tokom kliničke studije, koja je odmah obustavljena. Na naučnicima je da što pre utvrde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.