Oglasio se dr Kon: Nije čekao sednicu Kriznog štaba, odmah saopštio šta će biti sa merama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 19:36

Oglasio se dr Kon: Nije čekao sednicu Kriznog štaba, odmah saopštio šta će biti sa merama!

U poslednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano je 13.488 osoba, od kojih je pozitivno 2.080

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kona izjavio je danas da na narednoj sednici Kriznog štaba neće biti ublažene mere uvedene u borbi protiv epidemije korona virusa.

-Situacija je takva da mere nisu toliko restriktivne, više (blaže) od toga ne bi smele u ovoj situaciji. To je mišljenje čitavog medicinskog dela Kriznog štaba - kazao je Kon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Radio-televiziju Srbije.

Naveo je da medicinski deo Kriznog štaba razgovara o kriterijumima koji treba da se ispune kako bi mere bile ublažene.

Kon je kazao da je zadovoljan odzivom građana Srbije za vakcinaciju i dodao da će biti stvorena "barijera" za korona virus ukoliko se nastavi trenutnim tempom imunizacije.

-Rekao sam ranije da vakcinacijom do 1.000.000 ljudi pravimo kolektivni imunitet, ali pre svega štitimo živote. Kasnije, kad počnemo da se vakcinišemo još više, počećemo da isterujemo virus sa ovih prostora-  dodao je on.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano je 13.488 osoba, od kojih je pozitivno 2.080, dok je, nažalost 19 osoba preminulo. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 168 pacijenata.

Srbija je po broju vakcinisanih treća u Evropi kada je reč o ukupnom broju vakcinisanih, a taj broj je danas prešao 300.000. Od danas se na svim punktovima vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.