Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2020, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas virtuelno dostupna izložba Srpski kraljevski portreti

Izložba "Srpski kraljevski portreti" u Domu Jevrema Grujića, koja je obustavljena zbog vanrednog stanja zbog korona virusa dostupna je od danas virtuelno, na sajtu www.galerijeimuzeji.rs

 Ovde možete pogledati izložbu

Kako je saopšteno iz Doma Jevrema Grujića za posetioce sajta obezbeđeno je "jedinstveno interaktivno vođenje".

U saopštenju se navodi da su "na izložbi prikazani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najlepši portreti članova dinastija Кarađorđević i Obrenović" sa umetničkih dela koja dolaze iz najvećih muzeja i galerija širom Srbije: Narodnog muzeja u Beogradu, Istorijskog muzeja Srbije, Galerije Matice srpske, Muzeja grada Beograda, Narodnog muzeja Pančevo, Galerije Milene Pavlović Barili, Muzeja Rudničko-takovskog kraja.

Među portretima koji su se našli na virtuelnoj izložbi su i oni iz privatne kolekcije kneginje Jelisavete Кarađorđević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kraljevski portreti virtuelnom rutom

Izvor: Danas, 20.Mar.2020, 23:02

Izložba "Srpski kraljevski portreti", u Domu Jevrema Grujića, obustavljena je zbog pandemije korona virusa ali je od 19. marta virtuelno dostupna na sajtu  www.galerijeimuzeji.rs.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.