Od 1. juna počinje testiranje na ANTITELA na korona virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 11:49

Od 1. juna počinje testiranje na ANTITELA na korona virus

Ljudi se dobrovoljno javljaju za doniranje krvne plazme

Od ponedeljka, 1. juna, građani će moći na lični zahtev da se testiraju i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tresta biće 1.200 dinara, potvrdila je v.d. direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Ona je rekla da će građani moći da se testiraju na antitela na istim mestima na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se vrši testiranje na korona virus, a to su domovi zdravlja i instituti za javno zdravlje.

Radojević je navela da je cena testa na antitela neprofitabilna, odnosno tolika je nabavna cena. Ona je objasnila da je za ovaj test moguće uzeti krv iz prsta ili iz vene, ali je rezultat pouzdaniji iz venske krvi.

- Ako postoje indicije da je neka osoba imala korona virus, obavezno se radi i pi-si-ar test koji je onda besplatan - istakla je Sanja Radojević Škodrić.

Prema njenim rečima, do sada se 1.100 onih koji su preležali korona virus javilo za davanje krvne plazme, što je isključivo na dobrovoljnoj osnovi.

- Već su rađene labaratoriske analize za više od 500 uzoraka, izdvojeno je 270 jedinica, a 17 pacijenata je već dobilo krvnu plazmu - navela je Radojević Škodrić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Od ponedeljka počinje testiranje na antitela na lični zahtev

Izvor: B92, 30.Maj.2020

Od ponedeljka, 1. juna, građani će moći na lični zahtev da se testiraju i otkriju da li imaju antitela na koronavirus, a cena tresta biće 1.200 dinara, potvrdila je vd direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić...Ona je za RTS rekla da će građani moći da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.