OVAKO NIJE BILO NI U RATU: Hrvatsko primorje PUSTO, cene niže za 50 odsto, hotelijeri se žale

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020, 12:17

"OVAKO NIJE BILO NI U RATU": Hrvatsko primorje PUSTO, cene niže za 50 odsto, hotelijeri se žale

Umesto turističke gužve i razuzdanih after-partija, na ovom hrvatskom ostrvu dogodila se after korona pustoš.

Na hrvatskom ostrvu Hvar kao da je mart ili novembar, otvoreno je tek nekoliko restorana, cene pića su prepolovljene, a noćenje košta sedam do osam evra.

- Nigde se toliko ne prate vesti o koroni u svetu kao na Hvaru. Nigde se kao kod Hvarana ne prati ova revolucija u Americi. Stalno mislimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šta će Tramp učiniti. Jer, ako to ne stane, odneće đavo i ono malo Amerikanaca šta su nam i mislili da dođu kasnije - rekao je jedan stanovnik Hvara.

Jurica Tomičić, vlasnik jednog od poznatijih hvarskih restorana "Kod kapetana", koji tradicionalno u restoranu "Šaran" u Beogradu jednom godišnje organizuje Hvarske dane, opisuje stanje kroz svoje radnike. Prošle godine je u ovo doba već imao deset prijavljenih ljudi. Ove nema nijednog.

- Lani je u ovo doba godine u hvarskoj luci bilo već 400 do 500 jahti i jedrilica. Ove godine sam prebrojao deset jedrilica, koje čak nisu u čarteru, 56 mi je godina, već 41 se bavim ugostiteljstvom, i reći ću vam otvoreno - ovo još nisam doživeo. Ma, ni u ratu. Nema nigde nikoga. Nisam otvorio jer nemam za koga. Otvoriću možda 15. juna, možda 1. jula... Nije dobro. Samo na području grada Hvara ima više od sto restorana. A gde su objekti brze prehrane... Kako će to sve preživeti, nemam pojma. Ne, ne, nije dobro - ističe Tomičić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.