OTKRIVENO GOTOVO 100 MUTACIJA KORONE! Šokantno saznanje ruskih naučnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 15:20

OTKRIVENO GOTOVO 100 MUTACIJA KORONE! Šokantno saznanje ruskih naučnika

Ruski državni istraživački centar za virusologiju i biotehnologiju "Vektor" otkrio je više od 80 mutacija korona virusa, izjavio je danas generalni direktor tog centra Rinat Maskjutov

On je naglasio da te mutacije ne utiču na efikasnost razvijene vakcine.

- Centar Vektor dodatno sprovodi opsežne studije o genetskoj varijabilnosti novog korona virusa u svim ruskim regionima - rekao je on na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 17. godišnjem sastanku Međunarodnog kluba za diskusiju Valdai.

On je dodao da je do sada otkriveno više od 80 zamena nukleotida, koje nisu uključene u međunarodne baze podataka.

- Ali ove promene nisu kritične i ne utiču na efikasnost peptida razvijene vakcine - naveo je direktor tog centra Federalne službe za nadzor i zaštitu prava potrošaca i dobrobit ljudi.

Rusija je 11. avgusta saopštila da je registrovala vakcinu protiv korona virusa "Sputnjik V" koju razvija istraživački centar Gamaleja pri Ministarstvu zdravlja, kao i da su klinička testiranja uspešno završena u junu i julu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BLAGODETI NOVE RUSKE VAKCINE: Starije osobe i oni skloni alergijama mogu biti spokojni

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020

Vakcina je registrovana 14. oktobra..Vakcina protiv korona virusa koju je razvio sibirski centar "Vektor" bezbedna je za različite osetljive grupe i svi dobrovoljci su razvili imunološki odgovor, izjavio je danas generalni direktor centra Rinat Maksjutov...- Vakcina je potpuno bezbedna i za zdrave...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.