OSEĆA SE OLAKŠANJE I MIR! Više od 100 miliona Amerikanaca potpuno vakcinisano

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 23:28

OSEĆA SE OLAKŠANJE I MIR! Više od 100 miliona Amerikanaca potpuno vakcinisano

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, SAD imaju više od 32,28 miliona potvrđenih slučajeva korona virusa i 575.000 smrtnih slučajeva

Više od 100 miliona Amerikanaca primilo je obe doze vakcine protiv korona virusa, saopštila je danas Bela kuća.

Šef tima Bele kuće za odgovor na pandemiju Džef Zients rekao je da sada 100 miliona Amerikanaca oseća olakšanje i mir, znajući da su posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duge i teške godine zaštićeni od korona virusa, prenosi CNN.

- Oni znaju da odlukom da se vakcinišu štite ne samo sebe, već i svoje porodice, prijatelje i zajednicu - istakao je Zientis.

Bela kuća navodi da je najmanje 220 miliona Amerikanaca primilo bar jednu dozu za zaštitu od kovid-19.

Sledeća faza nacionalnog programa vakcinacije usredsrediće se na teže dostupne Amerikance, penosi Ju-Es-Ej Tudej.

.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 305,4 miliona doza vakcine je distribuirano u SAD, a dato je 237,3 miliona.

Uprkos povećanom broju vakcinisanih protiv kovid-19 i opštem padu broja inficiranih, zvaničnici okruga San Bernardino rekli su da se većina novih slučajeva primećuje kod mlađih ljudi između 18 i 49 godina.

Podaci okruga pokazuju da je potvrđenih slučajeva u toj starosnoj grupi ukupno 161.680, ili više od polovine od 295.806 slučajeva prijavljenih do sada. Srednja starost obolelih od kovid-19 bila je 37 godina u četvrtak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: 100 miliona osoba u potpunosti vakcinisano

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2021, 00:03

Sto miliona građana u potpunosti je vakcinisano protiv COVID-19 u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je Jeff Zients, koordinator Bijele kuće za borbu protiv COVID-a na konferenciji za novinare. Američke zdravstvene vlasti dodaju da je iza njih “velika etapa”. “To znači da 100 miliona...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Orban ima novi cilj

Izvor: B92, 01.Maj.2021

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je danas da je sledeći cilj Mađarske vakcinacija najmanje pet miliona građana...On je u video poruci objavljenoj posle razgovora sa ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova rekao da Mađarska ima dovoljno vakcina i da uspeh zavisi od toga da li će se građani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.