OPTIMIZAM U AMERICI: Sve manje zaraženih - stručnjaci ipak pozivaju na OPREZ

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021, 22:33

OPTIMIZAM U AMERICI: Sve manje zaraženih - stručnjaci ipak pozivaju na OPREZ

Sve bolja epidemiološka situacija u SAD-u.

Broj novozaraženih korona virusom u SAD je u padu što širi optimizam da vakcinacija doprinosi i smanjenju teških formi zaraze i manjem broju novih slučajeva kovida 19, javlja AP.

Prosek novoobolelih u poslednjih sedam dana je ispod 30 hiljada, a direktorka Nacionalonog centra za kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolesti Rošel Valensi podseća da tako nizak broj novih slučajeva nije zabeležen još od 18. jula prošle godine.

U padu je i prosečan broj preminulih među kovid pacijentima i iznosi 552, što je takođe nezabeleženo od jula prošle godine.

Stručnjaci su potvrdili da je masovna vakcinacija doprinela da smanjenju broja novih zaražavanja, ali i upozoravaju da još uvek nije vakcinisan dovoljan broj Amerikanaca da bi se virus kompletno suzbio.

Predsednik SAD Džoyef Bajden nastoji da ubedi svoje sugrađane da se vakcinišu i podseća ih da je vakcinacija put za povratak u normalan život, dodaje AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SAD najmanji broj novozaraženih od juna

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2021, 08:01

U Americi je registrovan najmanji nedeljni broj novozaraženih korona virusom od juna prošle godine.

Nastavak na Radio 021...

NASTAVLJA SE PAD Manje od 300 novozaraženih, ali bitka još nije dobijena

Izvor: Blic, 23.Maj.2021

Povoljna epidemiološka situacija se nastavlja, a brojke zaraženih korona virusom su svakoga dana sve manje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.