OPALA POTROŠNJA MESA U SRBIJI? Ministar poljoprivrede izneo podatke - za sve je kriva korona?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 18:53

OPALA POTROŠNJA MESA U SRBIJI? Ministar poljoprivrede izneo podatke - za sve je kriva korona?

Nedimović je istakao da je u budžetu za podsticaje čak 70 odsto novca namenjeno za stočarstvo.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je zbog pandemije korona virusa opala i potrošnja mesa u Srbiji, a goveđeg čak 70 odsto zbog toga što restorani nisu redovno radili.

To je dovelo i do pada cena mesa, ali država je tri puta intervenisala na tržištu preko Robnih rezervi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili dodatnom finansijskom podrškom, kako bi se taj sektor stavio po kontrolu, rekao je Nedimović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika o situaciji na tržištu mesa.

Kako je rekao, sada cena žive vage jagnjećeg mesa iznosti 260 dinara, a goveđeg od 2,05 do 2,10 evra po kilogramu, na šta ide subvencija države.

Ministar je istakao da je država otvorila i nova izvozna tržišta, kao i da otvara tržišta Golfskog zaliva, koja imaju veliki potencijal za izvoz srpskog mesa.

Nedimović je naglasio da subvencija po grlu ovce iznosi čak 7.000 dinara, a za jaganjce 2.000 dinara.

- To su subvencije koje su ubedljivo najveće u okruženju, a veće čak nego i u EU. To je način na koji država može da se bori - naveo je Nedimović.

Izrazio je očekivanje da će sa početkom rada resotrana i povećanjem izvoza biti stabilizovana situacija na trižištu mesa i da ove godine više nećemo imati problem niskih cena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.