ON JE PRAVI SUPER DEKA: Preživeo špansku groznicu, a sada je pobedio i koronu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 23:34

ON JE PRAVI SUPER DEKA: Preživeo špansku groznicu, a sada je pobedio i koronu

Njegovi sin i supruga su i dalje u bolnici

Indijac star 106 godina može da ponese titulu super deka. On je kao dete preživeo špansku groznicu 1918. godine, a sada je pobedio i koronu.

Ovaj super deka izlečen je i otpušten iz bolnice u kojoj su na lečenju od kovida-19 ostali njegov sin (70), supruga i drugi članovi porodice, takođe oboleli od ove bolesti, pišu indijski mediji.

- On je do sada jedini pacijent koji je preživeo i špansku groznicu i novi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virus korona. Ne samo da se oporavio, već se oporavio brže od mlađih članova svoje porodice - rekao je jedan od lekara Klinike "Radživ Gandi".

Lekari su bili iznenađeni njegovim oporavkom, jer mu je zbog godina imunitet oslabljen.

Kako su rekli, ne postoji zvanična potvrda da je ovaj starac bio bolestan od španske groznice, jer ne postoji dokumentacija iz tog vremena. Međutim, kako je tada imao četiri godine, vrlo je verovatno da je bio zaražen virusom španske groznice koji je pogađao decu i mlade.

Španska groznica, koja je u tri talasa tokom 1918. odnela između 17 i 40 miliona života, u zavisnosti od procena, veoma teško je pogodila Indiju. Kako se smatra, čak petina svetskih žrtava bila je u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SUPER DEKA IZ INDIJE: Kao dete je preživeo špansku groznicu, a sada je sa 106 godina pobedio korona virus

Izvor: Kurir, 06.Jul.2020, 10:23

Indijac star 106 godina može da ponese titulu super deka. On je kao dete preživeo špansku groznicu 1918. godine, a sada je pobedio i koronu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.