OGLASIO SE DR TIODOROVIĆ O PITANJU KOJE MUČI SVE VERNIKE: Slave treba proslaviti, ali pod jednim uslovom

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 09:50

OGLASIO SE DR TIODOROVIĆ O PITANJU KOJE MUČI SVE VERNIKE: "Slave treba proslaviti, ali pod jednim uslovom"

pidemiolog Branislav Tiodorović kaže da krsna slava treba da se slavi, da je to lep i važan običaj za svaku porodicu, ali uz poštovanje mera prevencije zbog epidemije virusa korona.

- Slave treba organizovati, tu nema dileme. Potrebno je da svaki domaćin razmisli kako će stvoriti uslove, kako će se bezbedno odvijati to važno porodično slavlje koje predstavlja tradiciju, ali i budućnost - rekao je Tiodorović.

On je naglasio da svaki domaćin treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krene od toga kolika mu je prostorija gde slavi, koliko gostiju tu može da primi.

Epidemiolog kaže da je zagovornik da se slave slave u kući i da nije za to da se slave u kafanama.

- Potrebno je obezbediti osveštenje vodice, a naši sveštenici su spremni da poštuju sve mere i na taj način možemo slaviti - rekao je on i naveo da je važno i kod pripreme jela za slavu sprovoditi mere prevencije - stalno prati ruke, dezinfikovati površine.

- Većina naših građana se ponaša odgovorno i zato sada imamo dobar rezultat. Okruženi smo sa svih strana lošom epidemiološkom situacijom, moramo biti oprezni da očuvamo trenutnu situaciju - naveo je on.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.