OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE: Evo da li će se služiti vojni rok tokom VANREDNOG STANJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE: Evo da li će se služiti vojni rok tokom VANREDNOG STANJA

U Srbiji je proglašena epidemija korona virusa, kojim je zaraženo preko 1 000 osoba. Među njima, devet je vojnika, zaraženih prilikom kontrole granica na severu zemlje.​​​​​​​

Povodom poziva za vojne vežbe koje je deo građana Srbije dobio u proteklom periodu, poslato je pitanje Ministarstvu odbrane Srbije sa pitanjem da li će vanredno stanje uticati na planirane aktivnosti. Od njih smo dobili odgovor da vojne vežbe neće biti realizovane, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će pozvani građani biti obavešteni o tome.

- Kao deo redovnih aktivnosti i zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i realizacije istih, jedan deo lica iz rezervnog sastava (građana) je u prethodnom periodu dobio pozive za vojne vežbe i saopštavanje rasporeda - rekli su uz napomenu da se radi o redovnim i planiranim aktivnostima, koje se inače realizuju koje se inače realizuju tokom svake godine.

- S obzirom na novonastalu situaciju prouzrokovanu pojavom korona virusa, a u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, obaveštavamo vas da u narednom periodu navedene aktivnosti neće biti realizovane, o čemu će lica koja su dobila pozive biti blagovremeno obaveštena - potvrdili su.

U Srbiji je proglašena epidemija korona virusa, kojim je zaraženo preko 1 000 osoba. Među njima, devet je vojnika, zaraženih prilikom kontrole granica na severu zemlje.

Kako je ministar odbrane Vulin ranije potvrdio svih devet su dobro, uspešno se oporavljaju, a još 642 njihovih kolega vojnika su u samoizolaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.