OD PONEDELJKA UGOSTITELJI PROVERAVAJU KOVID SERTIFIKATE GOSTIJU: Da li ova mera čeka i Srbiju?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 19:46

OD PONEDELJKA UGOSTITELJI PROVERAVAJU KOVID SERTIFIKATE GOSTIJU: Da li ova mera čeka i Srbiju?

Nove mere u Sloveniji

Slovenačka vlada donela je odluku da ugostitelji u Sloveniji od poneđeljka moraju da proveravaju kovid sertifikate svojih gostiju. Ovo pravilo se već odnosi na organizatore javnih događaja i skupova, preneo je STA.

Posetioci zatvorenih mesta kao što su pabovi, kafići, restorani, kazina, klubovi i smeštajni objekti morali su da poštuju pravilo da su ili vakcinisani, testirani ili su se oporavili od korona virusa već prilično dugo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali od sada same ustanove moraju da proveravaju posetioce pre ulaska u njihove objekte.

Vlada je to odlucila na dopisnoj sednici u petak zbog brzog širenja delta varijante u EU.

Novo pravilo je za sada na snazi do 1. avgusta, saopštila je vladina Kancelarija za komunikacije.

U Srbiji za sada nema najave da će biti uvedena ovakva mera, ali se čekaju velike odluke Kriznog štaba najavljene za 1. avgust.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Slovenački ugostitelji od ponedeljka proveravaju kovid sertifikate

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2021, 07:10

Slovenačka vlada donela je odluku da ugostitelji u Sloveniji od ponedeljka moraju da proveravaju kovid sertifikate svojih gostiju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.