OC „Jahorina“ u godini pandemije ostvario dobit od 2,1 milion KM

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2021, 11:31

OC „Jahorina“ u godini pandemije ostvario dobit od 2,1 milion KM

JAHORINA – U godini koju je obilježila pandemija virusa korona i pad profita u skoro svim djelatnostima, Olimpijski centar „Jahorina“ je uspio da ostvari dobit od 2,1 milion KM što je njihov najbolji rezultat posljednjih godina. FOTO: OC Jahorina Profit Olimpjiskog centra lani je znatno povećan u odnosu na 2019. godinu kada je iznosio svega 78.941 KM. Iz finansijskog izvjštaja Olimpijskog centra „Jahorina“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << vidljivo je da su im prihodi lani smanjeni, ali su značajno smanjeni i rashodi, što je doprinijelo povećanju dobiti. Prihodi su sa 15 miliona smanjeni na 12,7 miliona KM, dok su rashodi sa 14,9 smanjeni na 10,6 miliona maraka. Povećanje dobiti pratilo je i povećanje radne snage pa je na kraju prošle godine OC zapošljavao 151 radnika, odnosno 19 više nego godinu ranije. Međutim, OC i dalje opterećuje ogroman akumulirani gubitak koji iznosi 19,4 miliona KM. Takođe, Olimpijski centar ima i velike obaveze koje su lani povećane za čak 30,8 miliona KM. Ukupne obaveze iznose 71,2 miliona KM dok su na kraju 2019. bile 40,4 miliona maraka. Dugoročne obaveze iznose 55,7 miliona, dok se na kratkoročne odnosi 15,5 miliona maraka. Povećanje obaveza uglavnom se odnosi na kreditne obaveze koje će se bez sumnje povećavati i u ovoj godini s obzirom na to da je Olimpijski centar „Jahorina“ prošle sedmice raspisao tender za kredit od 55,6 miliona KM kojim planira da finansira nekoliko kapitalnih projekata. CAPITAL je ranije pisao i da je Olimpijski centar iskoristio pandemiju i činjenicu da su skoro sva skijališta u Evropi zatvorena i da su za nešto više od stotinu dana u ovoj zimskoj sezoni povećali prihode za više od dva miliona maraka u odnosu na isti period prošle godine kada nije bilo nikakvih ograničenja i restrikcija. CAPITAL: Marina Čigoja Ljubojević Чланак OC „Jahorina“ u godini pandemije ostvario dobit od 2,1 milion KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Aerodromi RS : Gubitak četvrt miliona, a zapošljavaju nove radnike

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2021

BANJALUKA-Gubitak Aerodroma Republike Srpske u prošloj godini iznosio je 256.735 KM,  a prihodi su im se u odnosu na 2019. godinu smanjili za više od dva miliona maraka. To ih nije spriječilo da zaposle nove radnike i povećaju troškove za plata i naknade za više od 17.500 maraka. FOTO: Aerodrom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.