OBOREN CRNI REKORD U SRBIJI: Korona brojke eksplodirale

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2022, 16:29

OBOREN CRNI REKORD U SRBIJI: Korona brojke eksplodirale

Najnoviji podaci.

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 18.006 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 26 pacijenata.

Testirano je 39.740 osoba.

Na respiratoru je 109  pacijenata.

Dr Vladimir Sinicki, specijalista kvantne medicine i radiologije, objašnjava da dosta pacijenata, nakon preležane korone, dolaze da provere organizam, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što se obavlja termovizijskim skenerom.

 Kovid traje dugo, i čitava ova kriza u vezi sa koronom jeste centralni medicinski problem u svetu. Naravno da je to tema koja nas iscrpljuje za sve ovo vreme. Ono što nama ostaje je to da i dalje sprovodimo mere, da se vakcinišemo, jer čuvanje telesnog zdravlja garantuje bolje mentalno zdravlje - navodi Karličić.

Kako je dodala, korona se neće završiti tako što će sve prestati, već će svet nastaviti da živi sa virusom koji neće biti opasan, i koji neće ostavljati neke velike posledice.

- Nakon prve godine pandemije, imali smo dosta pacijenata, ali sada je on poznanica, i lakše se nosimo sa tim problemom - priča Karličić.

Govoreći o simptomimam depresije, Karličić objašnjava da se ona kod pacijenata manifestuje na različite načine.

- Za dijagnozu je potrebno vremensko trajanje, dosta kriterijuma... Prisutna je tuga, patološka tuga, tuga koja prevazilazi njene realne razloge... Čitav set simptoma koji podrazumevaju uznemirenost, razdražljivost, pad samopoštovanja, samopouzdanja... - nabrojila je doktorka.

Dr Vladimir Sinicki, specijalista kvantne medicine i radiologije, objašnjava da dosta pacijenata, nakon preležane korone, dolaze da provere organizam, što se obavlja termovizijskim skenerom.

- Snimanje traje oko pola sata, nije štetno, nema kontraindikacija, ne radi se ozatvorenom prostoru. Snima se kompletan organizam. i na taj načiun možemo da vidimo sve etape bolesti, snimamo i sve organe, kosti, apsolutno sve, što je jako važno nakon preležane korone, jer može da se izbegne neka od invazivnih metoda, kao što su gastroskopija i ostalo... - rekao je Sinicki.

Sinicki kaže da je kod omikron soja, karakterističan problem sa ušima.

- Najčešće je to bol u grlu i zaglušenost uha. Ima i onih sa težom slikom, i zato je bitno da pacijenti odmah nakon preležane korone, dođu kako bi proverili zdravstveno stanje - naveo je Sinicki potom

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplodirala korona, u Novom Sadu 1.500 novozaraženih u jednom danu

Izvor: NoviSad.com, 18.Jan.2022

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 18.006 novozaraženih koronavirusom, od testiranih 39.740 uzoraka. Od posledica bolesti kovid19 preminulo je 26 osoba..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.