Novosadski Dom zdravlja spreman za veći broj pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020, 12:41

Novosadski Dom zdravlja spreman za veći broj pacijenata

U respiratornim ambulantama novosadskog Doma zdravlja dnevno se pregleda oko 200 pacijenata. Mali procenat njih je pozitivan na korona virus i ohrabruje činjenica da su to većinom ili asimptomatski slučajevi ili slučajevi sa blažom kliničkom slikom koja ne zahteva hospitalizaciju, kaže direktor Doma zdravlja Novi Sad, Veselin Bojat.

"To naravno ne znači da je vreme za opuštanje, naprotiv, primena svih preventivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << epidemioloških mera je imperativ u nedeljama koje slede", dodaje Bojat.

On je rekao da je ta zdravstvena ustanova spremna za priliv i većeg proja pacijenata, a u zavisnosti od toga, kao i od vremenskih uslova plan je da se kompletan objekat Doma zdravlja na Novom naselju pretvori u jednu veliku kovid ambulantu.

"Mi smo spremni da, ukoliko je potrebno, već danas pređemo na takav sistem rada i to se radi u dogovoru sa resornim sekretarijatom i gradonačelnikom Novog Sada. Osim što pacijenti time ne bi čekali na ulici i kvalitet usluge bi bio na višem nivou jer bi tu bile smeštene sve službe kao i dežurni pulmolog specijalista i bilo bi moguće pregledati više pacijenata u isto vreme", kaže Bojat.

Za sada se još uvek ne ukida program preventivnih pregleda u objektima Doma zdravlja, ali ukoliko se epidemiološka situacija pogorša razmotriće se i ta opcija. Za sada je jedino izmeštena pedijatrija iz objekta na Novom naselju i pedijatri su premešteni u objekte u Vase Stajića, Rumenačkoj, Petrovaradinu, Klisi i Jovan Jovanović Zmaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO, VIDEO: Novosađani u redovima ispred kovid ambulanti, Klinika za rehabilitaciju postala kovid bolnica

Izvor: Radio 021, 02.Nov.2020

U Novom Sadu je u ponedeljak zabeležen veliki rast broja osoba koji čekaju na pregleda u kovid ambulantama, dok je zbog sve većeg broja pozitivnih pacijenata, koji se smeštaju na bolničko lečenje, Klinika za rehabilitaciju pretvorena u kovid bolnicu...Kako se uverili reporteri 021.rs, ispred Kovid...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.