Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 22:44

Novo ublažavanje mera u Sloveniji od ponedeljka

U Sloveniji u ponedeljak 1. juna na snagu stupa ublažavanje mera uvedenih zbog epidemije korona virusa, koje podrazumeva otvaranje turističkih objekata i javna okupljanja sa učešćem do 200 ljudi.

Ponovo će moći da rade i teretane i spa-centri, najavio je portparol vlade Jelko Kacin. Svoja vrata opet će otvoriti svi hoteli bez obzira na veličinu, kao i banjski i zdravstveni centri i bazeni. Samo noćni klubovi i diskoteke ostaju zatvoreni. Prodavnice takođe i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << neće raditi nedeljom i praznicima.

Nošenje zaštitnih maski više neće biti obaveza, sem za obolele i one koji se brinu o njima, ali ostaje preporuka da se maske nose u cilju zaštite od infekcije i njenog širenja, prenosi STA.

"Niko vas neće juriti, niko vam neće pretiti niti vas kažnjavati. Virus će to uraditi, ako ga dobijete", rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Milan Krek.

Tokom sledeće nedelje postepeno će se u klupe vratiti i osnovci. Deca neće morati da nose zaštitne maske, ali se nastavnicima to preporučuje.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.