Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 16:37

Novi problemi: Korona odložila dve utakmice Cvajte

Ali u upravi takmičenja uveravaju će se prvenstvo ipak nastaviti

Prvenstva u fudbalski najmoćnijim ligama nisu ni nastavljena, a već se javljaju novi problemi koji ugrožavaju i poslednje planove. U danu u kojem je Brajton objavio da je identifikovao i trećeg fudbalera inficiranog korona virusom stiže i vest da su u Cvajte već odložene dve utakmice zbog problema u Drezdenu. U Dinamu dvojica novoobolelih i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << cela ekipa u dvonedeljnom karantinu kod kuće što je uzrokovalo i nova pomerenja u drugoj ligi Nemačke.

Dinamove utakmice sa Hanoverom (17. maja i grojter firtom (23/24. maj) zato su morale da budu odložene, ali šef uprave takmičenaj Kristijan Zajfert uverava da će se prvenstvo ipak nastaviti.

U drugoj ligi treba da se odigra 81 utakmica. Dve Dinamove neće moći i videćemo kako ćemo s tim da se izborimo. Ali cilj ne menjamo. Samo planove. A cilj je da završimo sezonu”, kategorički će Zajfert u izjavi za ZDF.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, komplikovanije je to no što izgleda. Po trenutnom planu, Dinamo će sezonu nastaviti duelom sa vodeom Arminijom iz Bilefeldda (26/27. maj). Problem je što bi to značilo da u nastavak prvenstva ulazi maltene bez priprema. Treninzi kod kuće ne mogu da zamene rad na terenu, a nakon izlaska iz karantina Dinamovi igrači imaće svega sedam dana. A pričamo o poslednjeplasiranom timu na tabeli. Klubu koji se bori za opstanak. Bez pravih priprema neće imati ni realnog osnova da se nada životu u Cvajti.

Postavlja se takođe pitanje i šta ako se i u ostalim klubovima pronađu novi zaraženi?

Ne možemo da govorimo hipotetički. Drezden je poseban slučaj”, nada se najboljem Zajfert uz podsećanje da je trenutni plan da se liga završi do 30. juna, te da će ako bude preke potrebe i nakon toga ostati vremena za poneki zakasneli meč.

Pitanje je ipak šta ako se pojavi još koji slučaj? I nije tu samo Cvajta u problemu.

(Foto: ©Reuters)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.