Novi korona presek - manje preminulih

Izvor: B92, 26.Feb.2022, 16:45

Novi korona presek - manje preminulih

Prema najnovijim podacima u Srbiji je potvrđeno novih 2.648 slučajeva infekcja korona virusom.

Od posledica ove bolesti preminulo je 45 osoba.

Testirano je 11.679 osoba.

Na bolničko lečenje smešten je 2.789 pacijent, a na respiratoru je njih 109.

Korona je odnela 15.155 života u Srbiji, a procenat smrtnosti je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 0,80.

Evropska agencija za lekove odobrila je treću dozu Fajzer vakcine - za decu stariju od 12 godina. Konačnu odluku doneće Evropska komisija.

Svetska zdravstvena organizacija donela je odluku da Srbija bude jedna od retkih zemalja koja dobija dozvolu da proizvodi i RNK vakcine, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Sledeće nedelje u svim školama će biti neposredna nastava, odlučio je Tim za škole.

Profesor Lazar Davidović, vaskularni hirurg i dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu navodi da pandemija na brojne načine negativno utiče na lečenje ne samo vaskularnih nego i svih ostalih bolesnika.

Ističe da zbog odlaganja operacija na Klinici za vaskularnu hirurgiju sada pacijenti dolaze u gorem stanju, prenosi RTS.

U Slovačkoj od danas neće tražiti kovid potvrde i negativan test - za ulazak u restorane, hotele, akva parkove i sportske dvorane.

Češka vlada od 1. marta postepeno ukida mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.