Novi korona-presek: Preminulo čak 35 osoba

Izvor: B92, 24.Jan.2022, 17:10

Novi korona-presek: Preminulo čak 35 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno još 15.046 zaraženih koronavirusom u Srbiji.

Od poslednjeg preseka zbog posledica zaraze preminulo je 35 osoba.

Na respiratorima se nalazi 119 pacijenata.

U poslednja 24 sata testirano je 30.998 uzoraka.

Na bolničkom lečenju su 2.922 pacijenta.

Od početka pandemije od posledica zaraze u Srbiji je preminulo 13.306 osoba, a procenat smrtnosti iznosi 0,85 odsto.

Virusolog Milanko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šekler ocenjuje da omikron soj koronavirusa omogućava nastavak "nekog normalnijeg života".

Upitan o četvrtoj dozi vakcine, virusolog kaže da ne treba razmišljati o četvrtoj dozi.

"Ne iščekujem četvrtu dozu. Moguće je samo za one koji su oštećenog imunog statusa, za onkološke pacijente, za jako stare osobe, za one koji nisu imali jak imuni odgovor na prethodne tri vakcine... Za opštu populaciju ljudi ne može i ne treba da razmišljamo o četvrtoj dozi. Po mom mišljenju, uz ove tri doze i uz ovakvo prokužavanje sa omikornom, ne treba razmišljati u tom pravcu i mala je verovatnoća da će do toga doći", naglasio je Šekler.

Poručio je i da deca treba da idu u kolektive, iako su u ovom periodu, nakon polaska u drugo polugodište, uvek najveći skokovi razbolevanja.

"Tačno je da je vrlo bilo nezgodno doneti odluku o polasku dece u školu ali se nadam da su uzeli u obzir udeo populacije dece u broju novozaraženih od Nove godine do sada. Pretpostavljam da je taj udeo veliki i koliko sam ja pratio podatke, oni su činili preko trećine ukupnih slučajeva", rekao je Šekler i dodao da je veliki deo dece prošao sa asimptomatskim i blagim simptomima, iako se uvek pojave slučajevi koji odskaču od proseka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvanično 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Boru

Izvor: Bor030.net, 25.Jan.2022, 15:57

Prema zvaničnim podacima, u poslednja tri dana potvrđeno je 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopštio je Štab za vanredne situacije Grada Bora. Od poslednjeg preseka objavljenog 22. januara, preminula je jedna kovid pozitivna osoba, dok se 46 oporavilo. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.