Izvor: Radio 021, 16.Avg.2020, 22:21

Novi Zeland ipak nije pobedio koronu, upitno održavanje izbora

Novi Zeland je bio prva država u svetu u kojoj 102 dana nije registrovan nijedan slučaj virusa korona, ali se ispostavilo da je pobeda rano proglašena, jer se Covid-19 vratio i doveo u pitanje održavanje izbora u septembru.

Virus se vratio prošle nedelje u Oklendu, nakon čega je u najvećem gradu na Novom Zelandu proglašen karantin. Uprkos tome, u proteklom danu prijavljeno je 13 novih slučajeva virusa korona, prenosi Rojters.

Podatak o 69 aktivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << slučajeva podstakao je opozicione stranke da zatraže odlaganje parlamentarnih izbora, zakazanih za 19. septembar, ali bi pravi razlog za to mogle da bude ankete koje predviđaju ubedljivu pobedu Radničke partije premijerke Džasinde Ardern.

Adern najverovatnije to neće prihvatiti, a najavila je da će odluku doneti u ponedeljak.

Ministar zdravlja Džon Hipkis izjavio je da vlada radi sve kako bi obezbedila dovoljno maski, čije nošenje nije obavezno, već se preporučuje.

"Mogli bismo da naredimo obavezno nošenje maski i da onda trošimo vreme i resurse da bi se to osiguralo, ali mislimo da je potrebnije da svi na Novom Zeladu shvate da je to neophodno prihvatiti", rekao je Hipkins.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.