Novi Sad podsticajno poslovno okruženje za strane investitore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020, 18:56

Novi Sad podsticajno poslovno okruženje za strane investitore

"Novi Sad pruža podsticajno poslovno okruženje i kao univerzitetski centar ima sve uslove za razvoj modernih tehnologija", poručuje italijansko - poljski bračno poslovni par Franko Majandi i Aneta Vitkovska, koji i u uslovima pandemije korona virusa, imaju ambicije da uvećaju proizvodnju robotizovanih mašina za sečenje tekstila i osvoje nova izvozna tržišta.

Te već sada davne 2012. godine Franco Maiandi odlučio je da centar interancionalne kompanije Oroks iz rodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bergama u Italijanskoj Lombardiji preseli u Novi Sad. Poslovanje u sferi proizvodnje robotizovanih mašina za sečenje tekstila, razvijalo se i raslo očekivanom dinamikom, asortiman ovih automatizovanih i neverovatno preciznih sekača koji su međunarodno zaštićena tehnološka inovacija ovog novosdadskog italijana širio se iz godine u godinu, a tako je rastao i broj zaposlenih.

I u vreme pandemije odlučili su da ostanu u Srbiji i nastave sa poslovanjem.

"Nismo nikada razmišljali o tome da idemo iz Srbije. Kada smo počeli da radimo imali smo pet, a danas imamo 60 zaposlenih. Integrisali smo se u lokalni industrijski sistem, a i tokom pandemije smo uspeli da sačuvamo proizvodnju na nivou prošlogodišnje , kao i broj radnika. Na sreću Vlada Srbije je dobro odreagovala u postojećim uslovima", kažu.

"Inače, prednost Novog Sada je to što je univerzitetski grad i to nam pomaže da stupimo u kontakt sa mladim inženjerima elektronike i mehatronike. Mi razvijamo proizvode visoke tehnologije zato smo uvek u potrazi za specijalizovanim kadrovima", ističu.

Prošle i ove godine kompletirali su tehnološki proces automatizovanog krojenja i sečenja svih vrsta tekstila sa mašinom za pripremu odnosno razvlačenje tkanine.

"To je novina koju smo ove godine usavršili tako da imamo jedinstvenu mašinu kojom smo kompletno zaokružili tehnološki proces robotizovanog sečenja tekstila", navode.

"Naše tržište je ceo svet. Uglavnom je to Evropa gde smo ponikli, Italija koja je naša kolevka, potom azijske zemlje poput Vijetnama i Pakistana, Sjedinjene Američke Države i Južna Amerika. Sada, u vreme pandemije Azija je stala, ali smo uspeli da nastavimo izvoz na evropsko tržište", ističu.

Važnu ulogu u ovom poslovnom sistemu ima i Frankova supruga, Aneta koju je upoznao upravo u Novom Sadu. Sposobna i vredna gospođa Vitkovska Mainadi je kao talentovana poliglotkinja odlično savladala i srpski jezik.

Recimo i to da kompanija "Oroks" u Novom Sadu ne samo da sklapa mašine, nego i proizvodi sve njihove elemente angažujući tako i dobavljače iz različitih proizvodnih branši dajući pozitivan impuls privredi u širem smislu, a i planovi su ambiciozni.

Bračno - poslovni tandem Maiandi Vitkovska sigurnim koracima ide ka zacrtanim ciljevima. Ključ njihovog uspeha je uz znanje i istančan senzibiltet za poslovanje i pozitivna energija koja ih nosi. Poželimo im sreću na tom putu.


Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.