Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2020, 16:09

Novi Sad: Kraće radno vreme lokala i zabrana okupljanja više od 50 ljudi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas posebne mere za suzbijanje širenja infekcije virusa korona i rekao da je to "poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija".

Vučević je na konferenciji za novinare rekao da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti do 23 sata i dodao da je namera da se ne ugrožava poslovanje većeg broja ugostitelja, ali da se ujedno spreče okupljanja u noćnim klubovima u kasnim satima gde je povećana koncentracija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ljudi.

Dodao je da će se na ulazu u ugostiteljske objekte gostima meriti temperatura

Vučević je kazao da je Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku da se zabrane organizovanja proslava i drugih okupljanja za više od 50 osoba.

Naložena je i puna primena svih preventivnih mera u svim ustanovama predškolskog obrazovanja i vaspitanja, kao i pojačana dezinfekcija svih trgovinskih objekata.

"Postojali su predlozi i za radikalnije mere, ali ovo je poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija", rekao je Vučević i dodao da očekuje stabilizaciju epidemiološke situacije u Novom Sadu za desetak dana.

Prethodno je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio da je epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

VUČEVIĆ O INCIDENTIMA U NOVOM SADU: Nasilje nije divljanje vandala na ulicama grada

Izvor: Kurir, 08.Jul.2020

- Nasilje nije politika, i najoštrije osuđujem večerašnje divljanje vandala na ulicama Novog Sada i pokušaj da zapale Gradsku kuću – jedan od simbola Novog Sada!, rekao je Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.