Novi Pazar jedan od rijetkih gradova u kojem nema oboljelih od korona virusa

Izvor: SandzakPress.net, 01.Apr.2020, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar jedan od rijetkih gradova u kojem nema oboljelih od korona virusa

Novi Pazar je jedan od onih usamljenih gradova koji, na sreću, odolijeva koroni. U njemu do sada nijedan građanin nema dokazan novi virus COVID 19, kaže za Telegraf.rs prim. mr sci. dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje u tom gradu. On objašnjava da se na sajtu Ministarstva zdravlja covid.rs navodi da imaju 2 oboljelih, ali da to nisu građani Novog Pazara. – Na osnovu poslatih uzoraka i dobijenih rezultata, među građanima Novog Pazara nema dokazanih oboljelih od COVID-a >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << 19. Na sajtu COVID 19.rs od prije dva dana stoji da su 2 osobe oboljele, međutim, samo je jedan poslati uzorak iz našeg Zavoda pozitivan, i to stanovnik Raške. Što se tiče drugog slučaja, uzorak nije poslat iz Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, te smo obavijestili nadležne institucije – objašnjava Spahić za Telegraf.rs. On kaže da je epidemiološka situacija u samom Novom Pazaru nestabilna, uzimajući u obzir činjenicu da u susjednim opštinama ima pozitinih slučajeva. – U posljednjih mjesec dana smo imali veliki broj lica koja su doputovala iz zemalja u kojima je dijagnostifikovan virus, i pojačana je aktivnost građana što dovodi do povećanog proja kontakata – kaže dr Spahić. Izvor: Telegraf The post Novi Pazar jedan od rijetkih gradova u kojem nema oboljelih od korona virusa appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Test samoprocene na Covid-19

Izvor: 025info.rs, 01.Apr.2020

Na sajtu e-Zdravlje Ministarstva zdravlja postavljeno je obaveštenje da svaki zainteresovani građanin Republike Srbije može izvršiti samoprocenu na zaraženost virusom korona. Na osnovu rezultata dobićete smernice o daljem postupanju i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.