Novavaks počeo sa ispitivanje vakcine u Australiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 08:51

Novavaks počeo sa ispitivanje vakcine u Australiji

Američka kompanija Novavaks (Novavax) počela je sa kliničkim ispitivanjem vakcine protiv korona virusa u Australiji, preneo je Euronjuz.

Prva faza, u kojoj učestvuje 131 volonter, ima za cilj da ispita bezbednost vakcine, kao i da utvrdi da li ima dokaza o njenoj efikasnosti.

Iz Novavaksa očekuju da će rezultati kliničkog ispitivanja vakcine u Australiji biti poznati u julu. Kompanija proizvodi nove doze vakcine u nadi da će se pokazati efikasnom i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti odobrena u toku ove godine.

U Australiji je od početka epidemije korona virusom zaraženo nešto preko 7.100 ljudi, a umrlo 102, znatno niže nego u drugim razvijenim zemljama.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Novavaks" počeo s ispitivanjem vakcine u Australiji

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2020

LION - Američka kompanija "Novavaks" počela je s kliničkim ispitivanjem vakcine protiv virusa korona u Australiji, prenio je Euronjuz.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Počelo ispitivanje vakcine u Australiji, prvi rezultati već u julu

Izvor: B92, 26.Maj.2020

Američka kompanija Novavaks (Novavax) počela je kliničko ispitivanje vakcine protiv koronavirusa u Australiji, preneo je Juronjuz.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.