Nova premijera na sceni vranjskog teatra: “4 zida ili tragikomedija o karantinu”

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2023, 19:47

Nova premijera na sceni vranjskog teatra: “4 zida ili tragikomedija o karantinu”

Životi porodica u jednoj stambenoj zgradi u vreme pandemije virusa korona obrađeni su u novoj predstavi Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja 4 zida ili tragikomedija o karantinu koja će premijerno biti odigrana u petak, 10. februara od 20 sati. Komad je rađen po tekstu Aleksandre Jovanović, Nine Plavenjac i Bojana Tasića, a režiju potpisuje Stevan Bodroža.

U ostvarenju su obrađene četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << priče autora o ljudskim sudbinama, a u kamernoj igri će ih predstaviti 11 glumaca vranjskog teatra.

U predstavi igraju Radmila Đorđević, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Tamara Stošić, Jelena Filipović, Marko Nikolić, Milena Stošić, Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Anđela Vlajković i Dragan Živković.

Predstava je rađena u koprodukciji sa "Merlinka" festivalom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije

Prva repriza predstave 4 zida ili tragikomedija o karantinu zakazana je za utorak, 14. februar, od 20 sati.

Osim ove, u nedelju, 12. februara, od 12 sati će premijerno biti izvedena i savremena adaptacija klasične bajke Zlatokosa i tri medveda Udruženja “Mizanscen”.

U njoj igraju Milena Stošić, Marko Petričević, Jelena Filipović i Marko Nikolić.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.