Izvor: Radio 021, 04.Jul.2020, 12:40

Nova pravila na Štrandu zbog korone

Na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Sada od 3. jula, a u vezi sa Preporukama za rad javnih kupališta na rekama i jezerima Instituta za Javno zdravlje Vojvodine, na Štrandu važe nova pravila zbog virusa korona.

1. Maksimalan broj posetilaca utvrđuje se u skladu sa Preporukom Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a preporuka je da na 100 kvadratnih metara može istovremeno boraviti maksimalno 15 osoba, što znači da na kupalištu Štrand u istom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << trenutku može boraviti 14.400 osoba.

2. Za sve posetioce i zaposlene minimalna razdaljina između dve osobe mora biti od 1,5 m do 2 m, fizička distanca se odnosi i na boravak u vodi.

3. Minimalna razdaljina između zakupaca kabina mora biti od 1,5 m do 2 m. Zakupci kabina u grupi mogu biti zajedno samo ako su članovi istog domaćinstva.

4. Fizička distanca odnosi se i na ležaljke i druga mesta na kupalištu ili na plaži.

5. Na vidljivim mestima na ulazima u kupalište "Štrand" i mestima gde borave posetioci postavljene su informacije o higijenskim postupcima sa smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite kojih se treba pridržavati.

6. Na određenim razmacima i vidljivim mestima postavljeni dozeri sa dezinfekcionim sredstvima.

7. Dezinfekcija ležaljki ili drugih sedećih mesta (klupa, stolica) vrši se nekoliko puta u toku dana, naročito nakon što određeni posetilac prestane sa njenom upotrebom a pre nego što je upotrebi drugi posetilac.

8. Dezinfekcija i čišćenje sanitarnih čvorova vrši se na svaka dva sata.

9. Ograničeno je korišćenje sanitarnih čvorova shodno njegovoj prostornoj veličini i propisanim sanitarnim uslovima.

10. Redovno se odnosi smeće sa plaže kao mera održavanja redovne higijene plaže.

11. Ugostiteljima je preporučena redovna dezinfekcija inventara i držanje fizičke distance, odnosno poštovanje svih preporuka za ugostiteljske objekte dostupne na sajtu Instituta za Javno zdravlje Srbije.

12. Vrši se redovan monitoring vode.

13. Neophodno je da se svaki posetilac nakon kupanja u Dunavu istušira na tuševima.

14. Prilikom konzumiranja vode sa česme neophodno je da se to radi bezkontaktno, bez naslanjanja na česmu.

Poštujući ove preporuke JKP "Gradsko zelenilo" će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Štrandu važi 14 novih pravila zaštite od koronavirusa

Izvor: Luftika.rs, 04.Jul.2020

Novosadski Gradski štab za vanredne situacije doneo je 3. jula naredbu o preporukama Instituta za Javno zdravlje Vojvodine za rad javnih kupališta na rekama i jezerima, po kojoj na gradskoj plaži Štrand važe nova pravila zaštite od koronavirusa.. 1. Maksimalan broj posetilaca utvrđuje se u skladu...

Nastavak na Luftika.rs...

Nova pravila na Štrandu: Broj posetilaca ograničen na 14.400, fizička distanca i u vodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2020

Na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada a u vezi sa Preporukama za rad javnih kupališta na rekama i jezerima Instituta za Javno zdravlje Vojvodine, Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo“  donelo je odluku o korišćenju kupališta "Štrand“ u toku epidemije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.