Nova odluka Kriznog štaba: U SRBIJI MASKE OBAVEZNE I ZA DECU

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 12:34

Nova odluka Kriznog štaba: U SRBIJI MASKE OBAVEZNE I ZA DECU

Maske bi trebalo da nose i deca, preporuka je Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa sa današnje sednice.

Članovi Kriznog štaba razmatrali su uvođenje obaveznog nošenja maski za decu, jer se pokazalo da i najmlađi u ovom naletu kovida19 imaju ozbiljniju kliničku sliku nego što je to bio slučaj proletos.

Krini štab, tako, preporučuje da i deca nose maske.

Podsetimo, nošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << maski na otvorenom biće ubuduće obavezno na teritoriji cele Srbije u okolnostima u kojima nije moguće držati distancu od dva metra, odlučeno je na upravo završenom Kriznom štabu.

Takođe, maske su obavezne i u zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, a ne samo u pojedinim gradovima, kako je bio slučaj do sada.

Krizni štab je olučio i da zabrani okupljanje više od 10 ljudi na otovorenom prostoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maske obavezne i na otvorenom, odluka stupa na snagu u petak

Izvor: NoviSad.com, 15.Jul.2020

Nošenje maski na otvorenom biće ubuduće obavezno na teritoriji cele Srbije u okolnostima u kojima nije moguće držati distancu od jedan i po metar, odlučeno je na upravo završenom Kriznom štabu. I na svim ostalim javnim mestima na otvorenom..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.