Nova korona pravila u Srbiji: Batut objavio

Izvor: B92, 18.Jan.2022, 18:16

Nova korona pravila u Srbiji: "Batut" objavio

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Batut" je objavio izmenu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

U ovoj izmeni se između ostalog objavljuju podaci o skraćenju trajanja karantina za osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od korone, merama izolacije za zaposlene u zdravstvenim ustanovama, lečenju obolelih.

Svi koji su izuzeti od karantina (vakcinisani ili preležali, ili imaju antitela) moraju da nose deset dana zaštitnu masku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << N95.

Evo kako glasi izmena Uredbe koju je objavio Institut za javno zdravlje "Dr Milan Batut":

Takođe, na osnovu Zaključka Kriznog štaba, izmenjena je i dužina trajanja karantina za lica koja su bila u bliskom kontaktu sa osobom obolelom od kovida 19:

1. Mera karantina u kućnim uslovima za sve identifikovane bliske kontakte kovid 19 slučajeva sprovodi se u trajanju od 5 kalendarskih dana od momenta poslednjeg kontakta.

2. Od mere karantina nakon bliskog kontakta sa kovid 19 slučajem su izuzete sve osobe koje ispunjavaju najmanje jedan od sledećih kriterijuma:

Nošenje zaštitne maske

Cena RT-PCR testiranja i antigenski test

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.