Nikad gori dan u Mađarskoj, desetine umrlih

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 11:51

Nikad gori dan u Mađarskoj, desetine umrlih

Budimpešta -- Broj umrlih od korona virusa u Mađarskoj dostigao je crni dnevni rekord od 65 preminulih pacijenata u poslednja 24 časa.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze u jednom danu skočio na 3.286, objavile su danas mađarske zdravstvene vlasti.

Dnevni broj zaraženih juče je bio 2.194.

Vlada nije najavila nove restriktivne mere uprkos visokom skoku broja inficiranih ali premijer Viktor Orban istakao je ranije danas da će vlasti kažnjavati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svakog ko ne nosi masku na mestima gde se to zahteva.

"Ne verujem u umnožavanje propisa već u sprovođenju postojećih propisa", rekao je Orban u radio intervjuu.

Glavni mađarski zdavstveni zvaničnik rekao je juče da će nošenje maski biti obavezno u restoranima i barovima izuzev dok se konzumira hrana ili piće.

Policija će imati ovlašćenja da zatvori mesta gde se propisi ne sprovode.

U Mađarskoj je od početka pandemije zabeleženo 71.413 slučajeva zaraze, i 1.699 umrlih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crni rekord umrlih od koronavirusa u Mađarskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2020

Broj umrlih od koronavirusa u Mađarskoj dostigao je crni dnevni rekord od 65 pacijenata u poslednja 24 časa, dok je broj potvrđenih slučajeva zaraze u jednom danu skočio na 3.286, objavile su danas mađarske zdravstvene vlasti...Dnevni broj zaraženih juče je bio 2,194...Vlada nije najavila nove...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.