Nemački „CureVac“ za početak leta planira testiranje vakcine

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2020, 16:56

Nemački „CureVac“ za početak leta planira testiranje vakcine

Farmaceutska kompanija „CureVac“ namerava početkom leta da počne testiranje svoje vakcine protiv korona virusa Farmaceutska kompanija „CureVac“ namerava početkom leta da počne testiranje svoje vakcine protiv korona virusa. „Sve teče po planu sa našim projektom razvoja vakcine“, poručeno je iz kompanije u Tibingenu.Ukazano je da se od janara radi na vakcini i da početkom leta treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << počne klinička studija.„U junu, najkasnije julu želimo sa oko 100 osoba da započnemo testiranje“, navode iz kompanije i ističu da se potom prvi rezultati očekuju posle par nedelja.Ukoliko budu pozitivni biće sprovedena dalja klinička studija na više hiljade učesnika.EU želi ovu kompaniju da podrži u razvoju vakcine sa do 80 miliona evra.„CureVac“ je nastala 2000. godine i ima oko 460 zaposlenih od kojih je većina u Tibingenu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Politiko: Nemačka kompanija za ubrzano ispitivanje vakcine protiv korona virusa

Izvor: Danas, 10.Apr.2020, 11:12

Nemačka kompanija za biotehnologiju KjurVak (CureVac) planira da u junu, najkasnije u julu, počne ispitivanja vakcine protiv korona virusa, izjavio je predsednik nadzornog odbora tog preduzeća Žan Stefen, preneo je danas portal Politiko.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.