Izvor: Radio 021, 17.Okt.2020, 17:44

Nemačka izdvaja više od 500 miliona evra za preživele u Holokaustu

Nemačke vlasti će izdvojiti više od pola milijarde evra za pomoć onima koji su preživeli Holokaust, a koji su posebno u opasnosti da budu zaraženi korona virusom u svetu.

Nemačko Ministarstvo finansija postiglo je dogovor o tome sa udruženjem jevrejskih organizacija Klejms konferens (Claims Conference), naveli su Frans presu izvori bliski ministarstvu.

"Nemačka treba u vreme pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korona virusa da posebno snosi svoju istorijsku odgovornost prema žrtvama progona nacističkog režima", izjavio je neimenovani portparol nemačkog ministarstva.

Oko 240.000 žrtava nacističkog progona danas živi širom sveta i oni bi trebalo za period od dve godine da dobiju do 2.400 evra pomoći.

"Nemačka savezna vlada je svesna ogromne patnje koju su pretrpele žrtve nacističke nepravde i da to ne može da bude nadoknađeno novcem ili drugom vrstom pomoći", navelo je ministarstvo.

Tu inicijativu treba još da potvrdi donji dom nemačkog parlamenta Bundestag. Mnogi od onih koji su preživeli patnje u nacističkim koncentracionim logorima imaju više od 80 godina i oni su zbog korona virusa više ugroženi, ne samo zbog godina, već od posledica boravka u tim logorima gde je nekima hronično ugroženo zdravlje.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.