Naučnici tvrde da su slepi miševi imuni na korona virus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2020, 13:02

Naučnici tvrde da su slepi miševi imuni na korona virus

Izdvajanjem genoma slepog miša naučnici su došli da zaključka da ova životinja ima jedinstven imunološki sistem i da je otporna na korona virus, izjavila je profesorka Univerziteta u Dablinu Ema Tiling.

Ako bi, kaže Tilingova, naučnici uspeli da pronađu način koji bi oponašao imunološki sistem slepog miša, možžda bi i lek protiv korona virusa mogao da se nađe u prirodi.

Sve to, ističe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moglo bi da ukaže naučnicima na korake koje bi trebalo da preduzmu kako bi došli do leka protiv korona virusa.

Tilingova je, inače, pokrenula naučni projekat Bat1K, s ciljem da se dekodiraju genomi svake od 1.421 poznate vrste slepog miša.

Do lečenja bolesti, ali i prevencije starenja kod ljudi došlo bi se onog trenutka kada bi se utvrdilo na koji je način genom slepog miša evoluirao, kaže Tiling, a preneo je BBC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naučnici tvrde da su slijepi miševi imuni na virus korona

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2020

Izdvajanjem genoma slijepog miša naučnici su došli da zaključka da ova životinja ima jedinstven imunološki sistem i da je otporna na virus korona, izjavila je profesorka Univerziteta u Dablinu Ema Tiling.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.