Naučni skup na temu strategijskog menadžmenta u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 11:55

Naučni skup na temu strategijskog menadžmenta u Subotici

Pandemija korona virusa je u značajnoj meri promenila poslovno okruženje u kome danas preduzeća funkcionišu. Kako odgovoriti na te nove izazove, bila je jedna od tema tradicionalnog skupa na temu strategijskog menadžmenta koji je organizovao Ekonomski fakultet u Subotici.

Mladi istraživači, studenti na različitim smerovima Ekonomskog fakulteta, intenzivno rade na pronalaženju najboljih načina za prevazilaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problema i otkrivanju novih mogućnosti za razvoj preduzeća. Sve to čine kroz praksu u istim tim preduzećima, praksu koja je postala obavezan deo studiranja.

„Svaki student, i osnovnih i master studija, mora određeni broj sati da provede uz mentora u kompaniji, zajedno sa mentorom sa fakulteta, da prođe kroz taj proces, i da se na taj način upozna sa time kako to u realnosti izgleda. Znači, ono što uči iz knjiga, kako to u realnosti izgleda”, objašnjava Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Naučni skup na temu strategijskog menadžmenta Ekonomski fakultet je ove godine organizovao uz strateško partnerstvo Slobodne zone Subotica, u okviru koje posluju peduzeća gde studenti odlaze na obaveznu praksu.

„Da dokažemo da Slobodna zona Subotice nije nikakva „šrefciger industrija”, nego visoko sofisticirana tehnologija, kojoj treba dalja podrška nauke, u njenom daljem razvoju. Kao što znate, kao što sam rekao, nauka je avangarda, a implikacije rezultata rada nauke, treba da se vide kroz privredu i da dobiju empirijsku potvrdu”, ističe Saša Gravorac, direktor Slobodne zone Subotica.

Saradnja akademske zajednice i privrede predstavlja važan segment ekonomskog razvoja Vojvodine. Pokrajinska vlada, kao osnivač kako Ekonomskog fakulteta, tako i Slobodne zone, upravo zbog toga pruža snažnu podršku toj saradnji.

„Dakle, apsolutna podrška Ekonomskom fakultetu u Subotici, ali i slobodnim zonama. Starnim investitorima, koji dolaze u Srbiju, hoćemo da pokažemo da je Srbija ozbiljna zemlja, a to se pokazuje na najbolji način tako što imamo spoj i nauke, i privrede, i organa vlasti”, kaže dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Strateške promene su neophodne, istaknuto je skupu u Subotici, zbog toga je važno da ekonomisti razgovaraju na tu temu. Međunarodni naučni skup u organizaciji Ekonomskog fakulteta održan je 27-mi put.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.