Nakon problema sa zaraženim radnicama, vlasotinački vrtići ponovo kreću sa radom

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jun.2020, 15:01

Nakon problema sa zaraženim radnicama, vlasotinački vrtići ponovo kreću sa radom

Vlasotinačka predškolska ustanova od danas je ponovo krenula sa radom, odlučio je Štab za vanredne situacije, a svi zaposleni su negativni na korona virus.

Vrtići u Vlasotincu krenuli su sa radom 11. maja, a istog dana se ispostavilo da je trijažna sestra koja radi sa decom pozitivna na virus korona. Nakon nekoliko dana, otkriveno je da je na kovid pozitivna i jedna vaspitačica Predškolske ustanove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Milka Dimanić", a Štab za vanredne situacije naložio je zatvaranje vrtića.

Nakon 19 dana, vrtići ponovo primaju decu po novoj odluci Štaba, a kako obaveštavaju, svi zaposleni su negativni na virus. Testiranje je po nalogu laboratorije, kako kažu u Štabu, ponavljano nekoliko puta.

Razlog su bile gužve koje su prethodnih dana i nedelja nastale usled testiranja radnika u fabrikama - kažu u Štabu.

Negativne na virus korona su i 2 zaposlene zbog kojih je vrtić privremeno i zatvoren - trijažna sestra i vaspitačica i one se od prošle nedelje nalaze kod kuće, čekajući da dobiju i drugi negativan nalaz.

Direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović kaže da su testirani i članovi njihovih porodica, koji su takođe negativni, a direktorka Predškolske ustanove Snežana Filipović kaže da su prostorije vrtića dezinfikovane i da poštuju se propisane mere.

Za sada rade vrtići u samom Vlasotincu, “Dečija radost” i “Kolibri”, a u ponedeljak počinje sa radom i objekat u Stajkovcu - kaže Filipović

Za sada je prijavljeno 17 mališana.

Podsetimo, trijažna sestra zaražena virusom navodno je bila na poslu samo 15 minuta i u neposrednom kontaktu sa jednim detetom, ali nadležni ispituju zašto je uopšte u ponedeljak počela da radi bez negativnog testa na koronu.

Zaštitnik građana kontroliše Predškolsku ustanovu i Dom zdravlja u Vlasotincu, ali i Ministarstvo prosvete, odakle su nakon toga najavili da će inspekcije utvrditi da li je bilo nepravilnosti u radu vrtića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.