Najmlađa žrtva korona virusa u svetu: Beba stara šest nedelja umrla u SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađa žrtva korona virusa u svetu: Beba stara šest nedelja umrla u SAD

Beba stara šest nedelja iz Konektikata, države u SAD, umrla je od koronavirusa i veruje se da je najmlađa potvrđena žrtva od ove bolesti bilo gde u svetu.

Dete je odvedeno u bolnicu prošle nedelje i nije davalo znake života. Vest o bebinoj smrti je u sredu objabio guverner Konektikata Ned Lamont. Osim toga nisu navedeni drugi detalji.

On je rekao da veruje da je novorođenče najmlađa žrtva korona virusa "bilo gde".

- Sa srceparajućom tugom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potvrđujemo smrt bebe koja je povezana sa COVID 19. Novorođenče staro šest nedelja dovedeno je u bolnicu bez znakova života i nismo ga uspeli oživeti. Sinoć je testiranje potvrdilo da je beba pozitivna na korona virus - napisao je guverner na Tviteru.

It is with heartbreaking sadness today that we can confirm the first pediatric fatality in Connecticut linked to #COVID19. A 6-week-old newborn from the Hartford area was brought unresponsive to a hospital late last week and could not be revived. (1/3)

— Governor Ned Lamont (@GovNedLamont) April 1, 2020

Konektikat ima 3.128 zaraženih i 69 smrtnih slučajeva kao posledica korona virusa.

Nije poznato da li je beba imala bilo kakvih respiratornih problema ili zdravstvenih problema.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJMLAĐA ŽRTVA KORONA VIRUSA Beba stara šest nedelja preminula u Konektikatu

Izvor: Blic, 01.Apr.2020

Beba stara šest nedelja preminula je u Konektikatu od korona virusa, a prema tvrdnjama zdravstvenih radnika, ona je najmlađa žrtva u svetu do sada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.