Najavljena kontrola kancelarija zbog obaveze rada od kuće

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 15:00

Najavljena kontrola kancelarija zbog obaveze rada od kuće

Bern -- U Švajcarskoj postoji obaveza rada od kuće, pa kantoni sada šalju inspektore u kancelarije firmi kako bi kontrolisali poštovanje ove korona-mere.

Na drugoj strani, poslodavci kritikuju vlasti ukazujući da bi, umesto uspostavljanja režima kontrole, trebalo da se posvete borbi protiv pandemije.

Prema odluci vlade, u svim kompanijama u kojima je to moguće, obavezan je rad od kuće, a izuzetak je dozvoljen samo tamo gde takav rad nije moguć.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Više kantona najavljuje kontrole, kao što je kanton Šafhauzen koji ukazuje da će se kontrolisati preduzeća posetama inspektora, i da će kompanije morati da dokažu kako primenjuju obavezu rada od kuće.

Kada jedno preduzeće prekrši obavezu rada od kuće najpre će biti opomenuto, a u slučaju ponavljanja kršenja propisa i kažnjavanja.

Kantoni Lucern, Argau i Soloturn najavljuje kontrole od iduće nedelje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U ŠVAJCARSKOJ OBAVEZAN RAD OD KUĆE: Inspektori obilaze firme i kontrolišu kancelarije!

Izvor: Kurir, 18.Jan.2021

U Švajcarskoj postoji obaveza rada od kuće, pa kantoni sada šalju inspektore u kancelarije firmi kako bi kontrolisali poštovanje ove korona mere.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.