Na kovid 28 pozitivnih: Testirani svi zaposleni i korisnici privatnog doma za stare u Petrovaradinu

Izvor: Večernje novosti, 04.Jun.2020, 16:55

Na kovid 28 pozitivnih: Testirani svi zaposleni i korisnici privatnog doma za stare u Petrovaradinu

Dvadeset dva korisnika i šest zaposlenih u privatnoj gerontološkoj ustanovi „MASS GREEN HOUSE“, pozitivno je na virus korona DVADESET dva korisnika i šest zaposlenih, pozitivnih na prisustvo virusa kovid 19 u privatnoj gerontološkoj ustanovi „MASS GREEN HOUSE“ u Petrovaradinu izolovan je slučaj ovog oboljenja u AP Vojvodini. Veoma brzo smo od prvog otkrivenog slučaja testirali sve korisnike i zaposlene, i ova ustanova socijalne zaštite stavljena je u karantin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da do sada nije postojala nijedna primedba na rad ovog doma. Većina pozitivnih na testiranju je bez simptoma i nalaze se u domu pod nadzorom lekara Kliničkog centra Vojvodine, dok je manji broj sa blažim simptomima hospitalizovan u KCV-u. - Od ovog slučaja ne treba praviti paniku jer smo za 24 časa od pojave infekcije u ovom domu sproveli epidemiološko ispitivanje i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i svih zaposlenih, a pratimo i njihove kontaktnj – rekao je Mirović.Vojvodina je imala, kako je naglasio, veoma dobre rezultate tokom epidemiološke krize i borbe protiv virusa kovid 19, i svakodnevni nadzor nad sistemom kada je reč o ustanovama socijalne zaštite. - Na konkretnim primerima tokom ove krize pokazali smo odgovornost i jedinstvo - istakao je Mirović.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NEMA NOVOOBOLELIH U NOVOSADSKOM DOMU ZA STARE Postoji mogućnost da je virus uneo neko od zaposlenih

Izvor: Blic, 05.Jun.2020, 12:13

Iz pokrajinskog Sekretarijata za socijalna pitanja saopštili su danas da u privatnom domu za stare "Mass greeen house" iz Petrovaradina, u protekla 24 časa je testirano još dvanaestoro korisnika i zaposlenih te da je kod svih test bio negativan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.