Na VMA obuka za laborante i medicinske tehničare za briseve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2020, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na VMA obuka za laborante i medicinske tehničare za briseve

Obuka zdravstvenih radnika za uzimanje briseva, kako bi moglo da se krene sa masovnijim testiranje na COVID - 19, počela je jutros na Vojnomedicinskoj akademiji, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

U prvom delu dana obuku imaju laboranti i medicinski tehničari kako bezbedno da uzimaju briseve kod testiranja na novi korona virus.

Od 14 sati počela je obuka za infektologe, epidemiologe i druge zdravstvene radnike kako bezbedno da oblače i svlače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaštitnu opremu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će se u narednih nekoliko dana krenuti sa masovnijim testiranjem građana i da će kapaciteti dnevnog testiranja biti povećani na 4.500 uzoraka.

Kako je najavila sa partnerima iz Kine, pravi se nova laboratorija u KC Srbije za koju očekuje da će biti otvorena 9. aprila i tada će kapaciteti testiranja biti 7.000 PSR standardnih testova i mnogo više brzih testova.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na VMA obuka za laborante i medicinske tehničare za uzimanje briseva

Izvor: Blic, 28.Mar.2020

Obuka zdravstvenih radnika za uzimanje briseva, kako bi moglo da se krene sa masovnijim testiranjem na COVID-19, počela je jutros na Vojnomedicinskoj akademiji, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.