NOVA ČETIRI SIMPTOMA KORONA VIRUSA! Naučnici upozoravaju: Pojavljuju se pre temperature i kašlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 10:45

NOVA ČETIRI SIMPTOMA KORONA VIRUSA! Naučnici upozoravaju: Pojavljuju se pre temperature i kašlja

Znakovi kovida-19 koji mogu da traju samo jedan dan

Simptomi korona virusa uključuju temperaturu, kašalj i gubitak mirisa i ukusa, ali možete biti u riziku od infekcije kovidom-19 ako razvijete sledeće znakove u stomaku.

Ukoliko razvijete neke od neprijatnih simptoma u stomaku kao što su proliv i mučnina, trebalo bi da porazgovarate sa lekarom.

Proliv, mučinina, povraćanje i gubitak apetita mogu da budu upozoravajući znakovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa - tvrdi specijalista zaraznih bolesti iz Britanije dr Vilijam Maršal.

Ovi simptomi ne moraju da traju dugo, ali mogu da budu znak infekcije. Gastrointestinalni simptomi se obično razvijaju pre karakteristične temperature i kašlja.

Sa klinike Mayo ističu da Covid-19 može da izazove široki spektar simptoma.

- Može da izazove gastrointestinalne simptome uključujući gubitak apetita, mučninu, povraćanje i dijareju. Ovi simptomi mogu da traju samo jedan dan i obično se dešavaju pre groznice i respiratornih simptoma - ističu doktori iz Britanije.

- Simptomi kovida-19 mogu se pojaviti dva do 14 dana nakon izloženosti virusu i mogu da budu u rasponu od blage do teže kliničke slike - dodali su.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.