NEZAUSTAVLJIVI KORONA TALAS: Poljska se suočava sa zdravstvenom krizom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 14:50

NEZAUSTAVLJIVI KORONA TALAS: Poljska se suočava sa zdravstvenom krizom!

Najviši dnevni bilans od početka epidemije

U Poljskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.040 novih slučajeva korona virusa, dok se ukupan broj zaraženih udvostručio se za manje od tri nedelje i sada iznosi 202.579.

Od poslednjeg preseka preminulo je još 130 ooba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 3.851.

Dodnji dom poljskog parlamenta održaće danas hitnu sednicu na kojoj će razmatrati predlog vladajuće stranke Pravo i Pravda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za deblokadu preopterećenog zdravstvenog sistema.

Vladin savetnik za korona krizu Andržej Horban rekao je ranije da je 10.000 novozaraženih dnevno gornja granica za kapacitet zdravstvenog sistema.

Prema današnjim pdacima, u poljskim bolnicama je 9.439 pacijenata od kojiih je 757 na respiratoru, dok su juče registrovane 8.962 hospitalizovane osobe i 725 na respiratoru.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.