NBS: Rast novčane mase M1 je odgovor države na krizu izazvanu pandemijom

Izvor: Danas, 03.Jul.2020, 11:37

NBS: Rast novčane mase M1 je odgovor države na krizu izazvanu pandemijom

Novčana masa M1, kao osnovni monetarni agregat, koji uključuje kratkoročna dinarska sredstva – gotov novac u opticaju i depozite po viđenju privrede i stanovništva, povećana je u Srbiji u prvih pet meseci 2020. godine za 17,8 odsto, odnosno za 160,5 milijardi, što je posledica odgovora države na krizu izazavnu pandemijom korona virusa, rekli su danas agenciji Beta u Narodnoj banci Srbije (NBS).
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Narodna banka: MMF zadržao aprilsku projekciju privrednog rasta Srbije

Izvor: Danas, 03.Jul.2020

Međunarodni monetarni fond (MMF) zadržao je aprilsku projekciju privrednog rasta Srbije zbog snažnog, pravovremenog i sveobuhvatnog odgovora na krizu izazvanu epidemijom korona virusa, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.